Štamgast & Gurmán
GurmanTV
Medoks Spot

Plátky z jelení kýty s plněnou bramborou jihotyrolským špekem

Autor receptu
Lukáš Uher

Recept pro vás uvařil
Lukáš Uher

(na fotografii vlevo)

Suroviny potřebné na přípravu
600 g Jelení kýta bez kosti
2 snítky Tymián čerstvý
40 ml Olej olivový extra panenský
Sůl jedlá jodovaná
Pepř barevný celý
Ozdobení kýty Mořská sůl vločky

Dresink pod bramboru:
120 ml Zakysaná smetana 24%
Pepř bílý mletý
Pažitka

Plněná brambora:
80 g Špek jihotyrolský
400 g Brambory ve slupce předvařené velké
 

Postup
elení kýtu rozdělíme na jednotlivé šály, ze kterých krájíme stejně široké plátky. Maso potřeme olivovým olejem a proložíme nadrhnutím tymiánem. Takto připravené maso můžeme nechat odležet, nebo ho mít připravené na další použití. Maso upravujeme na rozpáleném grilu nebo steakové pánvi. Je potřeba maso zprudka zatáhnou a potom nechat odpočinout nebo dozrát v troubě cca na 5 minut a 100°C. Takto upravené a odpočinuté maso můžeme teprve servírovat. V našem případu s vařenou bramborou ve slupce s tence nakrájeným Jihotyrolským špekem. Kdy bramboru servírujeme na tučnou zakysanou smetanu, dochucenou bylinkami, solí a bílým pepřem. Poznámky: Tato brambora se může také takto servírovat pouze s grilovanou zeleninou a zakysaná smetana bude ochucená i česnekem.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2017, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz